Tap to Read ➤

Web Stories - яде ли се, пие ли се, що е то?

Vasil Antonov Jul 27, 2020
В началото беше проектът на Гугъл AMP (Ускорени Мобилни Страници) и съответно AMP Stories, известни вече като Web Stories. Те наподобяват историите на Facebook, Snapchat и Instagram, но са предназначени за мрежата.
Web Stories постигат високи резултати в завоюването на висок ранкинг в мрежата и са на път да се окажат съдържанието на бъдещето, което ще играе определяща роля за много дълго време.
Когато се използва форматът на Web Stories, можете да се отървете от тежките текстове и да ангажирате вниманието на своите читатели с интересни визуални материали. Именно това прави Web Stories толкова различни от традиционните уеб страници.
Последните години бележат сериозна тенденция на миграция от десктоп към мобилни устройства. Web Stories са оптимизирани за мобилната мрежа. Те са пълноекранни и навигацията е чрез докосване на екрана.
Във формата на Web Stories текстът е структуриран в удобни за четене „снипетс“, които заемат целия екран на всяко мобилно устройства. Със своята интерактивна навигация Web Stories приковават вниманието на посетителите, съдържанието им е много по-достъпно.
Selecta Shop
за здраво тяло
Съдържанието е по-ефективно, когато се представя под формата на добра история. А историята пък става много по-ангажираща, когато е подкрепена с визуален материал. Web Stories са чудесен нов метод за визуални истории, който определено води до по-широк обхват на вашите идеи и по-добри приходи.

Тази Web Story е създадена от Васил Антонов
Tel./Viber: +359888333044
Mail: antonov@vasilantonov.com
Web: www.vasilantonov.com