Tap to Read ➤

Мед от манука – изключително мощна храна

Съвременната медицина предлага повече начини от всякога да се предотврати или лекува грип, включително противогрипни ваксини и антивирусни лекарства, но има естествени начини да направите това.
Vasil Antonov Oct 15, 2020
Скорошно изследване за грип
В едно скорошно проучване, публикувано в архивите на Medical Research, кучешки бъбречни клетки са били заразени с щам на грип, известен като A / WSN / 3 и след това са били изложени на няколко разновидности мед, включително от елда, акация и манука.
Учените са били наясно с антивирусните свойства, които медът е показал в други изследвания, така че не било изненада, че всичките разновидности показали значително антивирусно действие.
Въпреки това, медът от манука се е очертал като най-мощен със своите антивирусни свойства, тъй като най-ефективно спрял вируса. Смята се, че това се дължи на флавоноидите, мощни фитохимикали, които имат антимикробни свойства.
Отделно от грип, учените са изучавали въздействието на манука медът при лечение на по-тежки заболявания, като рак. В едно обзорно изследване учените третират раковите клетки с мед от манука в различни концентрации за 24 до 72 часа и е установено, че тази форма на мед е свързана с понижен растеж на ракови клетки на дебелото черво, на гърдата и на кожата.
Изследване за рак
Въпреки, че са неоходими повече изследвания, за да се затвърди това, то резултатите със сигурност изглеждат обещаващи.
Мед от манука и лечение на други състояния
Почти няма край разнообразието от заболявания, които манука медът може да лекува. Локално, той е отличен, за да спомогне за насърчаване зарастването на рани и за лечение на кожни заболявания като псориазис и екзема – и по ирония на съдбата, това дори ще помогне за лечение на пчелни ужилвания
Взет вътрешно, е доказано, че може да помогне за подобряване на храносмилането, както и за подобряване на стомашно-чревни заболявания, като киселинен рефлукс и синдром на раздразнените черва. Той може също да помогне в управлението на диабет, укрепване на имунната система и намаляване високите нива на холестерол.
Така че, ако се интересувате от естествена терапия, която не само ще ви предпази от грип, но и от други състояния, опитайте една супена лъжица от този забележителен мед дневно. Това е малка промяна, която може да направите, но пък можете да извлечете големи ползи. Медът е на разположение в повечето магазини за здравословни храни или дори онлайн.